Yaşlılar Haftası Etkinliği

18-24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı tarafından Bartın Mehmet Rıfat Efendi KYK Yurdunda kalan depremzede yaşlı bireylere 20 Mart 2023 Pazartesi günü Yaşlılar Haftası Etkinliği düzenlenmiştir. Etkinlikte Sağlık Hizmetleri MYO Öğr. Gör. Miraç SEZER tarafından “Depremzede Yaşlı bireylerde Fiziksel Aktivite ve Egzersiz Uygulamaları” ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Simge ÖZTÜRK tarafından “Yaşlılarda Hijyen Eğitimi” konulu seminer verildi. Seminer sonrasında yaşlı bireylerin moral ve motivasyonlarını bir nebze de olsa arttırmak amacıyla Yaşlı Bakımı Programı Dr. Öğretim Üyesi Elçin Sebahat KASAPOĞLU, Öğr. Gör. Arzu TAZEGÜN ÖZSEZGİN ve Öğr. Gör. Necla KUNDAKCI tarafından yaşlı bireylerle çiçek dikme etkinliği gerçekleştirildi. Ayrıca Sağlık Bilimleri Fakültesi Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında yaşlı bireylerin hijyen bakım gereksinimlerine yardımcı olundu. Katılımın yoğun olduğu etkinlik Yaşlı Dostu Kulübü ve Spor Kulübü’nün iş birliği ile gerçekleştirildi.